Nemusíte umět Francouzky když chcete využít tento recept, který se hodí na teplou večeři při hubnutí.

 

Suroviny (1 osoba)

1 menší květák, 50 g šunky, 100 g eidamu 30%, 1 vejce, 150 ml nízkotučného mléka, sůl, pepř, petrželovou nať

 

Postup (doba přípravy cca 60 min)

Uvařený květák ve slané vodě, prošpikujeme šunkou a polovinou sýru. Zbytek sýru nastrouháme, smícháme s mlékem a rozvaříme.  Do vychladlé směsi přidáme vejce a nasekanou petrželku, pak touto směsí potřeme prošpikovaný květák. Můžeme ještě posypat trochou sýra. Pečeme v troubě asi 20 minut při teplotě 200 °C až je jídlo dozlatova.

 

Výživová hodnota na porci

cca 455 kcal, sacharidy 22 g, bílkovin 50 g, tuky 23 g, cholesterol 290 mg

Share This Article

Předchozí recept

May 8, 2024 • 5:09AM

Další recept

May 8, 2024 • 10:07AM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu