Recept na hubnutí ze série bezmasých jídel.

 

Suroviny (2 osoby) 

200 g mrkve, 100 g květáku, 200 g cukety, 200 g brokolice, 100 g zelených fazolek, 200 g rajčat, 4 lžíce rajčatového protlaku (100 g), 200 g čerstvých nebo mražených hub (hlíva, žampion, vlastní sběr), 2 lžíce olivového oleje, koření – kmín, bazalka, bylinková sůl, pepř

Postup (doba přípravy 30 min)

Očištěné houby a zeleninu nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme olej na hluboké teflonové pánvi a vložíme houby se zeleninou. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Můžeme podlévat vodou. V závěru vaření přidáme rajčatový protlak a krátce necháme povařít. Dochutíme bylinkovou solí bazalkou a pepřem. Při hubnoucím režimu servírujeme i večer samotné. Mimo režim hubnutí podáváme s celozrnnými těstovinami na oběd.

 

Tip

Můžeme použít i mraženou zeleninovou směs.

 

Výživová hodnota na porci

 cca 292 kcal, bílkoviny 14 g, sacharidy 34 g, tuky 12 g

Share This Article

Předchozí recept

May 8, 2024 • 9:10AM

Další recept

May 8, 2024 • 4:09PM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu